Kredittkort blir stadig mer populære, og aktører som Sparebank1 og DNB gjør det stadig lettere å finne seg et kort man vil komme til å like. I og med at flere og flere individer går til anskaffelse av kredittkort er det naturligvis også slik at man stadig finner flere bruksområder for de populære kortene.

Noe man kanskje ikke har tenkt så mye på, er det faktum at man kan ta i bruk kredittkort for å betale regningene sine. I likhet med de aller fleste metoder for betaling finnes det både fordeler og ulemper ved å gjøre dette, men det er definitivt mange som vil kunne tjene på å betale regninger med kredittkort.

Kan man virkelig betale regninger med kredittkort?

Det er ikke alle som har holdt seg oppdatert på hvorvidt man kan betale regningene sine med kredittkort, i stor grad på grunn av hvor lite informasjon som spres om nettopp dette emnet. Men svaret på det store spørsmålet er at ja, man kan faktisk betale en lang rekke forskjellige regninger ved hjelp av kredittkort.

Først og fremst kan kortene tas i bruk for å betale de mest vanlige regningene, slik som strøm og vann. Ellers kan man også bruke de fleste kredittkort for å gjøre opp for regninger for telefonplaner, internett, abonnement på en rekke forskjellige tjenester, forsikring, og mye mer. Det å betale disse regningene med kredittkort vil definitivt være praktisk.

Kredittkort forenkler prosessen og skaper oversikt

Det å skulle betale regninger er ofte tidkrevende og komplisert, noe som varierer sterkt avhengig av hvilke regninger det er man betaler, og hvilken metode man tar i bruk for å gjøre opp for seg. Om man bruker mye tid på denne prosessen er det også lett å miste oversikt over sin egen økonomi.

Dersom man skulle ta i bruk kredittkort vil det å betale regningene sine bli en hel del enklere enn det ellers kan være. Med kortene kan man som oftest sette opp automatiske betalinger, noe som ikke bare gjør det veldig mye enklere å skulle betale, men som også gir deg mer kontroll og stabilitet.

Anskaff bonuser ved å betale regninger

Kanskje det aller største trekkplasteret når det kommer til det å skulle betale regningene sine ved hjelp av kredittkort er det faktum at man kan tjene på det. Mange kredittkort lar deg anskaffe poeng for forskjellige bonuser, enten det gjelder reise, handel, rabatter, eller rett og slett muligheten til å få en andel av pengene sine tilbake.

Denne gunstige kvaliteten er ikke å finne i noen andre typer betalingsmetoder, noe som gir kredittkortene en ledelse sånn sett. I og med at du kan sette opp automatiske transaksjoner vil du også få en mer konsistent måte å tjene opp poeng på, noe som vil være en klar fordel om man vil tjene mest mulig på kortet.

Potensielle ulemper

I likhet med det aller meste innen finans og personlig økonomi, er det slik at det finnes både fordeler og ulemper ved å skulle betale regningene sine med kredittkort. Det som gjelder å huske er at man kan minimalisere potensielle ulemper ved å holde seg til ett enkelt kort for regninger, og i tillegg fokusere på vilkår.

Den ulempen som forekommer oftest er det faktum at mange aktører krever en avgift om man ønsker å betale regninger med kreditt. Disse avgiftene er som regel små, men det kan uansett bli dyrt i lengden. Det vil lønne seg å se an sin personlige økonomiske situasjon før man forplikter seg til et kort.

Kredittkort har gunstige kvaliteter

  • En rekke bonuser og kampanjer
  • God brukervennlighet
  • Fleksibilitet og konsistens

Alle disse punktene vil komme til å gagne dem som bestemmer seg for å betale regningene sine med kredittkort, så lenge deres personlige økonomiske situasjon egner seg for bruk av denne betalingsmetoden. En viss grad av varsomhet forventes selvfølgelig, men det finnes gode ressurser på nett for å lære mer om hvordan man bør forvalte sine kredittkort.

https://www.dnb.no/privat/tema/bruker-kredittkort-riktig.html